Jak chutná správně zlyofilizované ovoce, zelenina a ostatní potraviny? S lyofilizovanými potravinami se roztrhl pytel, ne všechny jsou však usušeny mrazem správnou technologií. Spotřebitel pozná chuť dobře zpracovaného ovoce či zeleniny tak, že po otevření sáček voní svým obsahem. Usušená surovina je křehoučká a křupavá. V této formě pak vydrží léta. Jedná se původně o “kosmickou” technologii pro uchování jídla kosmonautů. Při výrobě se musí zachovat správný postup, abychom neměli po čase gumový produkt podobný křížalám. Křížaly však neumí uchovat všechny své účinné látky a čím déle je skladujeme, tím více jich ubývá. Lyofilizace zaručuje uchování živin, vitamínů, minerálů i v době, kdy například není úroda. Pokud v zimě ochutnáte křehoučké a lahodné ovoce či zeleninu, která je vypěstována naprosto bez chemie, ručně zpracovaná od sklizně po zabalení a to s láskou, pak máte v ruce na 100% náš produkt. Všem přejeme dobrou chuť.
